Et tõestada endale, et olen sel aastal parem blogija, panen kohe kirja oma tänase saavutuse. Tegin esimest korda elus pelmeene.
Retsepti sain Ssille blogist.
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/PELMEENID
Tegin topeltportsu, mõtlesin, et kuhu mul see pool muna ikka panna on, mis üle jääb. Kusjuures jumala paras ports sai, natuke kohe ära teha ja üks toidukord veel sügavkülma ka.
Tainas:
0,5 muna
0,5 kl vett
0,5 tl soola
300 g jahu
Täidis:
250 g seguhakkliha
0,5 sibulat
küüslauku
soola
pipart
Jahu sisse teha süvend, sinna panna muna, sool, vesi, sõtkuda elastne tainas. Vesi peab olema
jääkülm. Katta rätiga, panna 30 min seisma.
Täidisained segada omavahel.
Käsitsi tehes jagada tainas neljaks, üks osa vormida pikaks 2 cm laiuseks vorstiks, lõigata 1,5 cm juppideks, teised osad katta senikaua toidukilega.
Iga jupp rullida ümmarguseks kettaks, keskele panna 1 tl täidist, keerata kokku poolkuu kujuliseks, taignaääred vajutada sõrmedega kokku, otsad kinnitada üksteise peale pelmeeni ümber. Kui ei jää kinni, siis teha kinnituskoht veega märjaks.
Küpsetamisnipid sain Greeteli blogisthttp://koogikunstnik.blogspot.com/2010/06/isetehtud-pelmeenid.html
Panin siis pelmeenid natukese õli ja veega pannile, kaas peale ja lasin podiseda, kuni vesi enamvähem otsas. Maitseaineid ma praadfimisel enam ei lisanud, kuna tundus, et pelmeen sai ise päris hästi maitsestatud.
Kommentaariks võin öelda, et isetehtud pelmeenid on loooooomulikult paremad, kui poe omad. Teen neid kindlasti edaspidi ka, ainult tingimusel, et pelmeenivorm tuleb muretseda, käsitsi tegemine on paras sitanikerdamine :D Oh, oleks mul fotokas.....nii tahaks pilte ka panna oma ilusatest pelmeenidest :S
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar