reede, 7. jaanuar 2011

Rullbiskviit vaarikakeedisega.

Eile tegin rullbiskviiti, esimest korda elus. Lappasin raamatut "Lihtsad toidud lihtsast toorainest", autorika Anne Kersna ja jäi retsept mulle silma. Põhimõtteliselt tehakse teda mittemillestki....tundus jubelihtne, et proovin.

Vaja läheb:
3 muna
2 dl nisujahu
1 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 dl piima või 10%rõõska koort
Täidiseks 2 dl vaarikamoosi

Pane ahi 250 kraadi juurde soojenema. Vahusta munad suhkruga, sega küpsetuspulber jahuga ja lisa kergelt segades vaheldumisi piimaga muna-suhkruvahule. Laota tainas küpsetuspaberile, sellest tuleb 30x40 plaaditäis. Küpseta ahju keskosas umbes 5 minutit. Keera biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja võta ära paber, millel küpsetasid. Määri koogile ühtlaselt keedis ja keera paberi abil rulli. Lase rullbiskviidil paberi sees veidi tõmmata.
Kuna minul oli paber, millel küpsetasin, viimane, siis ajasin pika noa koogi alla ja lõikasin selle paberi pealt lahti, kasutasin sedasama paberit rullimiseks.

Kokkuvõttes, biskviidi küpsetamine õnnestus, arvasin siiani, et mina ja biskviittaigen ei ole sõbrad:) aga kassanäe....
Rull tuli minu jaoks kuiv, kuigi panin moosi rohkem kui retseptis ette nähtud ja kusjuures see oli vedel toormoos. Rullbiskviidi vahel peaks siiski mingit kreemi olema. Järgmiseks korraks kõrvataha. Aga muidu tuli rull täitsa rullbiskviidi moodi :D
Krt, et mul fotokat ei ole :S

Kommentaare ei ole: