Eile tegin kapsa- riisivormi hakklihaga. Retsepti leidsin ammu juba mai 2009 Nipiraamatust. Olin seda juba mõnda aega mõttes ja näpuvahel keerutanud. No nii jabur tundus lihtsalt, minu jaoks riis ja kapsas pole siiani sama toidu sees söödavana tundunud. Aga rahu ka ei saanud. Proovisin siis eile ära ja kummaline küll, aga tulemus sai suurepärane. Lihtne, kiire ja väga odav! Hakkliha võib vähem isegi panna. Ma natuke mängisin kapsa-riisikogusega ka, panin kapsast vähem ja riisi rohkem, maitse asi. Üldiselt tegin suht silma järgi, sest mõõteanumaid mul pole :D Aga retsept siin:
500g hakkliha (mul oli 400)
soola
basiilikut
musta pipart
1 kg kapsast
3 dl keetmata riisi
1 sibul
2-3 spl toiduõli (jätsin panemata, mul hea pann :D)
pool paprikat (mul polnud, aga sai ka ilma väga hea)
Munapiim:
2 muna
3 dl piima
soola
Lõika kapsas peenikesteks ribadeks ja hauta väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks. Teises potis keeda riis.
Pruunista hakkliha, maitsesta, lisa juurde tükeldatud sibul ja paprika. Prae, kuni sibul on muutunud klaasjaks.
Sega hakkliha, keedetud riis ja kapsas kokku, kalla suuremasse ahjuvormi, munapiim peale ja küpseta 250-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar