kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Turbakook

Kui ma Pere ja Kodu köögilisast (aprill 2006, lihavõtteroad) leidsin retsepti nimega Turbakook, hakkas kuskil kuklas kelluke helisema....ma olen seda nime kuskilt enne kuulnud. Ise teinud ei ole, omateada söönud ka mitte, aga  nimi on kuskilt kuuldud....aga kust? Lapsepõlvest? Ei tea....aga kook on mõnus :)

TURBAKOOK
Taigen:
4,5 dl jahu
250g võid
1 dl suhkrut
2-3 sl kakaod

Täidis:
3 pakki kohupiima või 2 pastat, kokku 800g
2 dl suhkrut
4 muna
2 sl nisujahu
1 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut


Vahusta täidise jaoks munad suhkruga. Lisa kohupiim ja jahu, hapukoor. Soovi korral võib lisada ka rosinaid või õunu. Seejärel sega taigna ained ühtlaseks purutaoliseks massiks. Vooderda 26-28 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Laota pool taignapurust vormi põhja, kalla peale kohupiimamass, raputa ülejäänud taignapuru kohupiima peale nii, et kohupiim saaks üleni kaetud. Küpseta 175 kraadi juures 40-50 minutit.

Ma olen sed a kooki nüüd kaks korda teinud ja teeksin omapoolsed korrektiivid ahju temperatuuri osas. 175 kraadi juures ei toimu koogiga ahjus mitte midagi, kuivab ainult :S mõlemad korrad olen kuumuse pannid 195-200 kraadi peale ja siis on ilusti kerkinud ja küpsenud.
Mõnusalt kakaone kook on. Ja ilus näeb välja.....
Jaajah, see fotoka jutt ka siia otsa!

Kommentaare ei ole: