kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Karririis kanaga

Või kana karririisiga või kana ja riis karriga, kuidas soovite. Kui riisikeeduvette lisada karrit, silmajärgi, umbes pool teelusikatäit, siis tuleb riis nii ilusat kollast värvi :) Sirelin ütles, et pissivärvi......on ikka seosed lapsel, eih?! Aga see ei takistanud tal seda riisi kolm kausitäit söömast :D
Riisi kõrvale tegin kanakintse:

1 kg kanakintse
broilerimaitseainet
karrit
soola natuke
1 sibul
1porgand
1-mitu küüslauguküünt
pool kanapuljongikuubikut

Hästi kuumal pannil pruunistan kanakintsud kiirelt karri ja broilerimaitseainega läbi, laon kintsud vormi. Lõikan peale porgandi ja sibula rattad, purustan küüslaugu. Pujongikuubikust teen tassitäie puljongit, millest pool jäi üle :D Kallan puljongit kanakintsudele umbes nii et vormi põhja jääb 1cm vedelikku. Kuna mul ahjupott (või vorm, kuidas soovite), on ilma kaaneta, siis katsin selle pealt fooliumiga. Ahju 200 kraadi juurde ja taimer 1 tunni peale. Umbes 15 minutit enne lõppu võtan fooliumi ära, et kana saaks pealt mõnusaks krõbedaks küpseda. Tuleb hää ja pehme kana, mis kukub ise kontide küljest ära peaaegu :)

1 kommentaar:

Anneliis ütles ...

Ajad isu peale keset ööd! :D