Kaks viimast päeva olen ma kringlilainel olnud. Kasutan retsepti, mille leidsin oma kunagi pereklubis ringelnud retseptiraamatus, autoriks Bleky :)
Jansa teeb sama pärmitaigna siis kui ta teeb oma kuuldat soolast kringlit :) meil on kringlitegu jagatud nii, et talle soolane, mulle magus :D
Niisiis.
Taigen:
50g pärmi
2 spl suhkrut
2 muna
1 klaas piima
umbes 5 klaasi jahu (ma panen nii, et silma järgi paras saab :)
100g võid või margariini
Sulata pärm suhkruga, lisa soe piim, klopi juurde munad, lisa jahu ja lõpuks sulatatud või. Nüüd sõtku kuni taigen enam käte külge ei jää ja lausi küljest lahti tuleb. Tainas panna pooleks tunniks külmkappi kerkima. Selle ajaga saad ette valmistada kringli vahele pandava kreemi.
Vahele:
1 klaas suhkrut
100g võid
2spl kakaod
kaneeli
Pane tükeldatud või potti. Kui või on pisut sulanud, lisa suhkur ja kakao, kaneel. Sega, kuni kõik komponendid on sulanud, pane jahtuma. Rulli taigen lahti ja määri sinna peale kreem. Rulli taigen kokku ja lõika pikku pidi pooleks.
Põimi kringliks nii, et lahtilõigatud küljed jääks ülespoole.
Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures niiakaua kuni on valmis, umbes pool tundi.
Võõp:
100g võid
1 klaas suhkrut või tuhksuhkrut
2 spl kakaod
sidrunihapet
vaniljesuhkrut
1spl sooja vett
Võõp panna peale pisut jahtunud kringlile.
Ma olen seda kringlit nüüd neli korda kokku teinud ja paar kommentaari oma kogemusest:
* Pärmitaignasse võib vabalt panna või asemel pool klaasi toiduõli.
*Minu jaoks on väga võõras pärmitaignat kergitada külmkapis....muarust ta ei kerki seal tuhkagi :D ma kergitan radika ääres ja kerkib väga hästi.
*Ükspäev aitas Sirelin tainast teha ja suras taignasse piima ilma soojendamata, külmkapikülmalt. Ei juhtunud midagi, kerkis väga hästi.
*Kreemi ja võõba sisse panen pigem vähem kakaod, 2 spl on minu jaoks natuke liiga kange, võibolla kui kasutaks seda magusat lastekakaod, oleks hea, aga ma kasutan Meie marki, seda on minu maitsele paras 1,5 spl panna.
*Kreemi ja võõpa keeta ei maksa, hakkab hammaste külge kleepuma ja venima, ma pakun, et kui väga palju keeta, siis läheks karamelliks see suhkur seal sees. Tegelikult suhkur isegi ei pea päris ära sulama tulel, ta sulab väga eduliselt pärast kui kreem/võõp potis jahtub.
*Eile unustasin võõbale 1 spl vett lisamata, ei juhtunud ka midagi:D
*Minu ahjus tasub küpsetada pigem 180 kraadi juures kui 200, muidu läheb minu maitse jaoks pealt liiga krõbedaks, aga Jansale jälle meeldib.
Ja veel: eilsele kringlile sulatasin lisaks pruunile võõbale peale ühe tahvli valget šokolaadi.....aiiii, ma olen proff....kringel päevas ära süüa on meie perele kukesupp :D
Votnii. Kui ma kunagi kringlitegemise nipid ära peaks unustama, siis on siit hea lugeda.
Ja taaskord: ma tahan fotokaaat!!!
Täna on plaanis leib hapnema panna ja paari lähema päeva jooksul võtan tuuletaskud ette.
4 kommentaari:
Ilavool kuubis :/
Mis ilastad :) hakka tegema:P
Jube hea ja lihtne kringel :) Ma ka teen seda, aga ma ei võõbata, vaid niristan lihtsalt pruuni suhkru(karamell)siirupiga üle.
Siirup on nõrkadele:P:P
:D
Ma homme teen seda kringlit veel, ämm tuleb külla, peab ju enne kooristama ja küüpsetama ja üldse iilus olema :D
Tegelt ma pean tuuletaskutest ka siia kirjutama ja kilupulkadest.
Postita kommentaar